2 maj 1958

Forlystelsesparken Tivoli Friheden åbner med en bragende succes med over 400.000 gæster. Festfyrværkeriet på den store åbningsdag antændte det gamle skovfogedhus, der hvor det hele startede. 

Mellem 1958 og 1964 bærer parken navnet Folkeparken Friheden. 

2 maj 2002 

Baunhøj Mølle i Grenaa brænder ned.

Baunhøj Mølle der er et vartegn for Grenaa  er en hollandsk vindmølle, der blev bygget i 1849 på Grenaas bedste udsigtspunkt.

Møllen blev efter branden genopført og anvendes som en slags arbejdende museum – møllen kører hver søndag hvis vinden vil. Og der er udstillinger i undermøllen.

1 maj 1945
Horsens troede de var befriet fra tyskerne
Festlighederne imidlertid blev stoppet af Gestapos ankomst til byen.

Befrielsen 1. maj startede ifølge daværende Horsens-borgmester Juliussen med et rygte om, at tyskerne skulle have kapituleret om formiddagen. Da rygtet ikke blev bekræftet, blev det lokale frihedsråd enige med Juliussen om, at han skulle bede den tyske kommandant major Woolf om at trække sine tropper væk fra gaderne.
Majoren indvilligede, men sidst på eftermiddagen ankom Gestapo og aflyste aftalen mellem borgmesteren og kommandanten. 

1 maj 1975

Solmærket – Atomkraft Nej Tak – er blevet et af de mest berømte logoer i verden og kendes på flere end 45 sprog.
Det blev lanceret som badge i Aarhus – tegnet af aktivisten Anne Lund
I 1983 blev der lavet et flere meter højt gavlmaleri af Solmærket på bygningen Vestergade 7 i Aarhus. 

 

Den 26. april 1951:
Efter 172 år med Randers som garnisonsby holder De Randers Dragoner afskedsparade i byen for at blive til pansertropper i Holstebro, mens Randers bliver nyt hjemsted for Jydske Ingeniør Regiment

26 april 1952
Grauballemanden blev fundet i en mose ved Nebel to kilometer syd for Grauballe ved Silkeborg under tørvegravning

Grauballemanden findes på Moesgaard Museum

26 april 2019
Første dag i Aarhus: med el løbehjul.
Hundredvis fræsede afsted på elløbehjul
Aarhusianerne har taget godt imod et nyt transporttilbud. Hvor man kan leje et el løbehjul

22 april 1968
Studenteroprøret skydes igang i Aarhus 

Mellem 600 og 900 studerende samles til møde i stakladen og kræver at mindst 50 pct af alle universitetets organer skal styres af studerende. Demonstrationerne fortsætter og kulminerer i 1971 

22 april 1991

Færge skandale
Scandlines indsatte de to færger Ask og Urd efter Peder Paars og Niels Kliim. Færgeruten var i en periode stærkt ustabil på grund af talrige fejl på de italiensk byggede færger.

21 april 1930

Skt mikaels kirke indvies ved Pindstrup på Djursland
Det er en katolsk kirke som opføres forbyde mange polske arbejdere i området.

Kirken blev samlingspunkt for katolikker i hele Jylland og op mod 500 mødte op på festdagen 

15 april 1905

Med ”Røvere overfalder og plyndrer et tog i Mexico” på programmet åbnede Kosmorama som den første biograf i Aarhus  De næste 80 år kunne Aarhusianere blive underholdt med danske og udenlandske film i Aarhus ældste biograf. 

I 1985, 80 år efter dets åbning, drejede Aarhus’ ældste biograf Kosmorama nøglen om. 

14. april 1972

Folkekirkens nødhjælp åbner danmarks første genbrugsbutik i Aarhus.
Ideen kom fra England. Det var Ruth og Herluf Andersen et præstepar fra Aarhus der startede butikken under navnet under navnet ”Folkekirkens Nødhjælps Loppemarked.” som stadig findes i Gammel Munkegade midt i Aarhus.

14 april 2011
Gracelland Randers der nu hedder Memphis Mansion åbner som en tro kopi af Elvis hjem i USA.
er opført af Henrik Knudsen der er formand for den danske Elvis Presley-fanklub The Official Elvis Presley Fan Club of Denmark. 

I december 2015 skiftede stedet navn fra Graceland Randers til det nuværende, efter at Elvis Presley Enterprises (EPE), der varetager boet efter Elvis Presley havde stævnet Henrik Knudsen for brug af ‘Graceland’ navnet.[2]

Den 9. april 1940 vågnede aarhusianerne ved 5-tiden til lyden af brummende flyvemaskiner. Formationer af tyske fly fløj over byen i en nordlig retning.

Kl 6.30 modtog Aarhus Politi besked fra kollegerne i Sønderjylland om, ”at tyske Hærmasser havde overskredet den danske Grænse.” I Aarhus gik der vilde rygter om, at en hel sværm af tyske maskiner var landet på det militære øvelsesterræn på Skejby Mark.
Lidt før middagstid havde den tyske fortrop passeret Horsens, og ca. ved 13-tiden rullede de første motoriserede, tyske afdelinger ind i Aarhus. Forrest kørte en afdeling motorcykler, der dirigerede kolonnen gennem byen. Herefter fulgte et halvhundrede lastbiler og pansrede kørertøjer. Ifølge den socialdemokratiske avis Demokraten var tusindevis af aarhusianere strømmet ud på gaderne, hvor de ”alvorlige og tavse” var vidner til besættelsen af deres by. En god del af de motoriserede, tyske styrker fortsatte gennem Aarhus mod Randers uden at gøre ophold.
http://blog.dengamleby.dk/aarhusogandenverdenskrig/tag/9-april/

9 april 2015

Filmen Idealisten af filminstruktøren Christina Rosendahl. Får premiere.
Filmen fortæller om Thulesagen hvor et amerikansk bombefly styrtede ned ved Thulebasen i Grønland og Radioreporteren Poul Brink der på Østjyllands Radio afdækker hvordan Danmarks og USA’s regeringer løj om den radioaktive strålingsfare og om krænkelsen af dansk atomvåbenpolitik. 

5 april 1994

Skuddramaet på Aarhus Universitet er den eneste skolemassakre i Danmarkshistorien[1] om formiddagen gik en 35-årig mandlig studerende, Flemming Nielsen, fra Silkeborg ind i en lille kantine på Aarhus Universitet,[4]  Han trak et oversavet jagtgevær op af en sportstaske og dræbte to kvindelige studerende samt sårede to andre kvindelige studerende.[4] Derefter låste han sig inde på et toilet og begik selvmord ved at skyde sig selv i hovedet.[4]

https://www.dr.dk/nyheder/regionale/oestjylland/25-aar-efter-danmarks-foerste-og-eneste-skoleskyderi-det-var-panik

4 april 1990

Lars Larsen åbner Larsen rejser A/S